gforce9#95556
off:
A monitor kapcsán: én szoktam játszogatni, de nem igazán igénylem a fullgrafikát a fullhd-t, mert egyszerűen nekem egy jó játék nem arról szól. Szebb-szebb egy jobb kártyán elismerem, de nekem nem hiányzik. Fullhd monitoron játszok a gta5-el, de ablakban fut, 1280*1024-ben és kalap. :) Én elvagyok azzal is. A cpu egy 760k mellé van 8Gb ram fullalap (minecraftozni is szoktam az meg zabálja). vga-nak meg sikerült keríteni 15k-ért nemrég egy 460GTX-et. Mindezt egy 600W-nak hazudott Npower táp viszi. Tudom, hogy sok mindenkit irritál az olcsó táp, de nekem nincs rossz tapasztalatom velük. Hamarabb halnak el, de gépet nem viszik el. Mondom ezt úgy hogy többezer gép átfutott már a kezem alatt, mert javításból élek túlnyomó részben olcsó tápokkal voltak szerelve. Amikor az történik, hogy táphalállal együtt az alaplap is meghal, nem a táp, hanem az internetkábel felől szokott érkezni a jóság. Az ellen meg csak külső védelem segít. Konkrétan táptól az utóbbi 10 évben nem láttam meghalni gépet. a p3-as-p4-es korszakban fordult ilyen néha elő. Manapság amit arra fognak rá, ott más a turpisság mindig. A saját gépemben is az van és a gép egy évben kb 3x van kikapcsolva míg kitakarítom meg évente kb 10x van újraindítva. 7/24-ben megy. SZóval nekem a saját tapasztalatom az, hogy egy olcsó táp hamarabb meghal, zajosabb és felül kell méretezni általánosságban, de problémát nem szoktak okozni. Indulhat a kövezés :)