4790K-hoz már illik jobb alaplapot rakni... Z-s tuninglapokat, pl. Giga G1 Sniper, vagy ASUS Z97-esek, esetleg MSI lapok. 40K körül számíts rájuk.
Ránéztem a realsysre. MSI Z97-G43, MSI Z97 Gaming 7, Gigabyte Z97X Gaming 5 közül választanám az egyiket.
Ha a 4790K-t húzod, akkor tényleg nem mindegy, hogy milyen a venti... Szóval milyen van?
Ram elég, bár kérdés, mire fogod a gépet használni? Játékra elég egyelőre, de munkára akár kevés is lehet. A 970 valóban csak 3,5 GB-t használ ki, nem mintha perpill a Shadow of Mordort leszámítva nem lenne ez elég bármelyik játékra, full HD-ban, max. beállításokban. Nem a textúrák miatt fog elcsúszni a 970, ha valahogy mégis kevésnek bizonyulna a kártya. Összességében elhiszem, hogy csalódottak az emberek, hogy nem teljes 4GB van a kártyán, de akit zavart, visszavitte, akit meg nem zavar, az egészségesen használja a kártyáját azóta is. Inkább az AMD-pártiak vesszőparipája ez, a gyakorlatban semmi hátrány nem ér emiatt.
A 980 perpill nem a legjobb ár/érték arányban, még úgy is, ha hozzávesszük, hogy lehet kapni 140e-ért is hardveraprón (kuponok, sallang nélkül). Ahogy 970-et is lehet 85-90ért kapni... Szerintem próbálj meg kifogni egy olcsó 970-es példányt, amivel kihúzod a 980 Ti / R9 3xx-esek megjelenéséig, azután megszabadulsz a 970-edtől, és veszel egy új best buy kategóriás kártyát. Már ha lesz trónfosztás ebben a kategóriában, amiben perpill a 970 az úr.
A helyedben én ezt raknám az Aquas kosaramba. Eladod a sallangokat, és egész olcsón megúsztad a kártyát. GTA 5 10k, W3 3-4k, Batman 4-5k-ért elmegy, a Strix Black pedig a jobbik 970esek közé tartozik.
Amúgy mire kell a konfig? Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.05.18. 19:05:42