1411386313.png
  • Maala
    Délután küldhetek képet. Nekem Z9+ van egyébként. Z11-est ahogy nézem, magasabb a HDD-tartó.

A 3,5ös ketrec (az alsó) alaplap felőli végétől váltam meg. De szerintem, ha nem Z97-es alaplapom lenne, és a felső PCIe slotba kellett volna rakni a kártyát, akkor pont a 5,25-ös és a 3,5ös ketrec találkozásánál kellett volna vágni. Ami elég cink lett volna. Nem tudom, hogy a H97-es vagy régebbi lapok esetében hogy van ez megoldva, így nem tudok róluk nyilatkozni. (Meg talán a Z11 a magasabbnak tűnő HDD-tartó miatt nem ilyen problémás. TALÁN.)

A szétvágás miatt a 3,5-ös ketrec oldaláról le kellett csavarni a műanyagot, amibe a gumitappancsok "bepattannak", így gyakorlatilag most csak a gumitappancsokon van rögzítve a HDD-m, de nem fix. Persze rezonálni nem fog így sem, de attól még nem fix. Illetve átrakhattam volna a 5,25-ösben elhelyezett HDD-tartóba, de nem akartam kivenni emiatt az alaplapot. Ez amúgy azért van benne, hogy ha kivennéd a HDD-tartót, amiről már hallottam is, de mivel szegecselve van, ennyire nagy moddingot nem akartam.

Egyébként ha 1 HDD-d van, akkor még van egy SSD hely is a kábelrendező oldalon is az alaplap mögött, tehát megvan az ember HDD-tartó nélkül is, de akkor vagy lemond a több HDD-ről, vagy vesz keretet az 5,25-ös helyekbe.

Mindenesetre a ház nagyon fasza (Z9+) egyébként, a 4 db beépített venti nagyon brutális, és halk, meg hűs is.

Ha jó házat akarsz még, akkor esetleg Fractal Design Core 2300/2500, CM N300 20 alatt, vagy 200R, de aprón van FD R4-es is 21ért.

Lehetőség van bőven, csak melyik design tetszik neked, ugye.