i5-4590et vennék, nem az a 0,1 GHz fogja visszafogni az amúgy is VGA-limites cuccot, Ha "tuning" kell, akkor majd i7-re váltasz. Persze ha neked megér (iponban pl) 4 ezret ez a kicsit több, akkor hajrá. Viszont én kicsit kipótolva a különbözetet egy DeepCool Gammaxxx 300as hűtőre (7k) költenék inkább, hogy hűvősebb legyen a proci. Vagy mindkettő, de semmiképp sem a gyári intelest hagynám rajta. Annyi, hogy Gammaxxx 300 nem lesz már elég, ha később i7-et veszel, esetleg egy Scythe Mugen 4 hűtő már elég lesz arra is, de ez már 15k körül van, viszont ár/érték arányban elég jó. Esetleg Phanteks PH-TC14PE, ha kompatibilis a házzal, picit még drágábban (21k körül). Bár mondom, ez a jövőre nézve inkább, ha már nem lesz elég az i5.
VGA nagyon jó döntés, pont neki van már hátmerevítője az MSI-től, és tuningolható, akkor megvan a full graf is. Esetleg azt váltanám még Giga G1 GTX 970-re, de az már +15K, már ha IPONnál veszed, pl. Giannitól 3 év Aquas garanciával 105 volt még a múltkor, szóval nem sok pluszba kerülne). A 970est viszont nem kell tuningolni (de lehet, és még hogy!) a full grafhoz. Fogyasztásban, melegedésben, mindenben jobban jönnél ki amúgy egy GTX 970-el perpill.
Én speciel nem vagyok oda a miniATX-ért, simán rákölteném a +5k-t az M nélküli D3H-ért. De ez csak egyéni preferencia. -.- Sajnos H97-es alaplapok között nincs Core3D integrált hangkártyás
A háznak meg gondolom utánanéztél, hogy miért 2300, és nem 2500. :)