Hackintosh összerakásában szeretnék segítséget kérni :) Fő infóforrás a tonymacx86, szóval a felsorolt vasak kompatibilisek, csont nélkül felmászik rájuk az OSX (jó, kell hozzá kis mókolás, de nem vészes), viszont van pár alkatrész variálás lehetőség, amihez sajna az én tudásom nem elég. Szóval a kiszemelt konfig:
Deszka: Gigabyte GA-Z97N-WiFi 35k
CPU: Core i5-4690K (ide ha tudtok jobb ár/érték arányút, akkor jöhet) (65k)
RAM: CRUCIAL 8GB Ballistix DDR3 1600MHz CL9 (akár x2, ha szerintetek megéri) (22,5k x2?) Jól jönne a 16 giga is, de a 8-on is elférek, max később bővítem ha már kicsit esett az ára.
PSU: Corsair CS 550 Watt (26k)
Házikó: BitFenix Prodigy (Black) (jól bővíthető, de ugyanakkor mégis relatíve kompakt házikó) (22k)
SSD/HDD nem kell, van sata3-as SSD-m és HDD-m is.
Optikai meghajtó: felejtős
VGA: Na itt vagyok bajban: lehet választani GeForce GT(X) 740, 760, 770 kártyák között (linkelt oldalon van teljes lista), ezek közül keresnék egy viszonylag erős, de csendes kártyát.
Cakli az egészre úgy kb 200-230 körül szánnék, ugye 8 gigával számolva most tartunk 170k-nál, a maradék mehetne VGA-ra.
A gép főként videóvágásra, és kevés játékra lenne használva (dual boot windows-al). Az egyik fő szempont az lenne hogy legyen csendes a szerkezet, szóval ha van javaslat akkor hajrá :) (gondolok itt stock cpu hűtő cseréjére, jobb hűtéssel bíró VGA-ra, stb.).