1411386313.png
  • mousee
    Sziasztok,

Lassan itt az idő a gépcserére, szóval ismét szeretnék profiktól tanácsot kérni :)
    Az elsődleges szempont érdekes... legyen pici és halk. Igazából egy mac minit akartam volna venni, de a frissített modell olyan kompromisszumokkal járt volna, amit nem tudtam letuszkolni a torkomon (energiatakarékos, max 2 magos proci, alaplapra forrasztott ram, cserélhetetlen SSD/HDD... Nem annyira barát dolgok ezek.

De a lényeg: Szeretnék egy pici és csendes gépet, amiben legalább 4 magos proci dolgozik (sokat vágok videót, ezért is gondoltam macre is, jelenleg egy mid 2009-es MBP laptopom van egy asztali gép mellett), 8 giga rammal (de ha véletlenül 16 sikerül se lesz sírás), és valami korrekt videókártyával, hogy ha rám tör a játék, akkor azért ne hagyjon cserben.

A házban el kéne hogy férjen két SSD (ezek már megvannak, RAID0-ban terveztem őket mint rendszermeghajtó), és egy 1 TB HDD (ez is megvan, ő 3,5 méretű, de ha másképp nem megoldható, akkor kerítek 2,5-est is. Természetesen mindegyik sata3-as).
    Amit néztem házból, kb a Bitfenix Prodigy kategória lenne ami nagyon tetszik.

A keret olyan 150k körül van, de ha lehet, akkor a jelenlegi asztali gépemből is mentenék át dolgokat (pl van 2x2Gb + 2x4GB 1333mhz-es memóriám, és egy lassan azért korosodó, ám még mindig szépen dolgozó VTX3D VX6850 1GBD5-DHX videókari.

Szerintetek mit érdemes menteni, és miből érdemes összerakni az új ketyerét? Érdemes most egyáltalán új gépet venni, vagy várjak még egy picit?