1411386313.png
  • ggbuffon
    mivel a hűtős topik nemnagyon él így itt kérdezem meg, hátha vki tud segíteni.

egy i5 4590-hez keresnék procihűtőt. Jelenleg a gyári van rajta, az Asrock H97M Pro4-es lapommal se UEFI-ből (profilváltásokkal, akár manuálisan is állítva h hőfokonként h pörgesse) se szoftveresen nem bírom rábírni a manuális szabályozásra, (h vmi alaplapi bug v vmi más az oka, azt nem tudom), egyedül intelburn testje alatt pörög fel rendesen (2000rpm környéke) amikor már 80C-nál járnak a magok, addig megvan a kis alapjáratán 1000-1200 rpm között. Így játékok alatt is 70-75C körül jár a hőmérséklet, amitől tudtommal bajuk ugyan nem lesz, engem mégis zavar.
    Az első kérdés ugye, hha teszek rá egy normál hűtőt, szabályozás ide v oda, segít e a hőfokokon (bár gondolom h azért igen), másrészt h konkrétan melyik is legyen. A lap ugye adott, egy Zalman Z9es házba kell beférnie, videókártya meg egy Asus R9 280 DCII TOP, ami elég batár méretű.
    A keret max 10k, tehát kb egy 212 Evo környéke, de egyrészt nem vagyok biztos benne h az kényelmesen elfér, másrészt olcsóbb, de hatékony megoldás is érdekelne.
    Illetve még annyi kérdés (bár elég láma kérdés), de mivel eddig csak alaphűtőkkel volt dolgom, amit az elején beraktam aztán szevasz, h hűtőcseréhez ki kell emelni a lapot, ergo szét kell szedni a gépet?