1411386313.png
  • Inquisitor
    Az házfüggő, általában olcsó keskeny házaknál alapból sz*r a szellőzés még ventikkel is. Egy Chieftek háznál, vagy annak utánzatainál olyan széles a ház, ami sokat javít a légáramláson. Szerzel bele 2 vagyy 4db 9-12dB-es halk 8-9 centis hűtést és akkor tuti nem lesz gond. Esetleg ha a ház oldalán van a CPU/VGA fölött ventihely, érdemes odatenni egy ventit.

Az ATI kártyánál az a fura, hogy állítólag nem a GPU ami termeli a meleget, hanem a kártyán a Mofsetek és a ram melegebb a GPU-nál.

A procit nem tudom megjósolni, de ami nem használja ki, vagy nem eléggé a többmagot, annál a proginál az órajel többet számít. Meg ha jól emlékszem a 2 magos az 1,7-1,8x gyorsabb az egymagos procinál fullosan kihasználva, a négymagosnál már "csak" 3.0x körüli a szorzó, viszont melegedésben és fogyasztásban meg 4x-es értelemszerűen. Ammondó vagyok érdemesebb most vagy tuningos vagy alapból magas órajelű kétmagosat venni, és akkor áttérni négymagosra, ha kijön a 45 nanos verzió. Sokkal kevésbé melegszik, sokkal kevesebbet fogyaszt, és ami a lényeg, hogy valószinüleg mégolcsóbban megkapod. Persze ezen esetben érdemes minimum P35 chipsetes lapot venni.

Proci hűtőből az Xtremsystem környékénaki nem víz, Nitro vagy alkoholos hűtést használ, azoknak ilyen bazinagy kocka hűtése van (négymagos húzott procik), mint az Asus Silent Cube Pro/Knight és az ehez hasonló Coolermaster, stb. hűtők. Ezek ilyen böszme nagy kocka bordák, amikben 2db 8-9 centis venti osztja az áldást. A tesztek szerint jobbak, mint a túlárazott Zalman 9500/9700 széria ...