1411386313.png
  • Sir Quno Jedi
    Asus P5B & Core 2 Duo tulajoktól kérdeznék:

- A P5B "feature"-je hogy ha overclock, vagy bármi más hülyeség miatt hiba van, akkor nem kell szétkapni a gépet, hanem csak shutdown/reboot és bejön a BIOS, ahol szépen mindent be lehet állítani jóakul. NA ez nekem kurvára nem műxik, olyan szinten nem, hogy a gép többet az életbe nem indul el ha lefagy egyszer (pörögnek a ventik, de se kép, se hang). Még a Clear CMOS procedúra sem segít. Egy módon tudtam feléleszteni: Ki kell venni a RAM-okat, úgy indítani, akkor üvölt, hogy nincs RAM, visszatenni és utána talán be ehet menni a BIOS-ba. Namost ez így kúúúúva szar, mitől lehet, avagy mit lehet tenni??!??!!

- Overclock-ot hogyan csináljátok (p5b+c2d E6400) és milyen beállításokat használtok??? Mert nekem 266 helyett a 300 még megyeget, néha a 320 is feláll, de afelettt néma csend és hullaszag. Pedig a RAM is 800-as. Ezek az AI tool-ok nagyon gyanúsak nekem.

- Tudtok-e valami jó tesztet (vagy overclock utilt), ami kiírja az FSB-t, Core-t ÉS az aktuális RAM frekit és üzemmódot?! Mert az AI megteszi, de a RAM-ról pl. csak annyit mond, hogy auto, ha nem fix. Tudni szeretném menet közben is, hogy mi mennyi PONTOSAN!