1411386313.png
  • Akuma
    Egy jó alaplap az alapja egy tartós konfignak a közép kategóriában! (néhány éves tapasztalat) Biztos sokan meghurrognak, de szerintem egy ~35-45 ezres alaplap lehet a jó választás!
    Mindenképp olyan alaplapot kell választanod, ami a legújabb technológiákat támogatja! (pl. 775 alaplap Core 2 duo és quadro támogatással, sata 2 támogatással, esetleg sli-vel, de ezt nem tartom olyan lényegesnek)
    Processzorból viszont nem kell megvenni a legerősebbet, sőt talán a foglalatra illeszkedő leggyengébb is elég a középkategóriában (pl. 775 celeron D, vagy pentium d805 dual core 800fsb)
    Ramokból érdemes a jobbikat venni, mint alaplapból, mert csak nagyon amortizált áron lehetne később tőlük megszabadulni (pl. 1 darab 1GB 800MHz DDR2 Kingmax, vagy A-DATA megfelelő, az ára kb 32ezer)
    Videókártyából az alsó közép, illetve felső középkategóriának a tartományából lehet választani, ha én választanék, akkor a helyedben valahol a 35ezres kategóriát céloznám meg, persze a legújabb technológia támogatásokkal, mint az alaplapnál (pl. DX 10, de ugye ilyen még nincs)
    DVD-újraíró ~9K körül
    Winyóból érdemes SATA2-t venni, de spórolás szempontból elég a 80GB-os ~12ezer
    Tápból minőségi tápot, (pl chieftech-től felfelé minimum 10ezres tápok ezek, de 20-nál többet semmiképp se adnék értük)
    Ház és bill szinte mindegy, de valami márkásabb bill legyen, ne olyan, ami 1 hét alatt besz@rik, egérre ugyanez vonatkozik, esetleg lehet optikai, ha kitelik a pénzből!

Nem számoltam össze (meg nincs is igazán mit, csak nagyjából), de talán kijön 150-ből, monitor nélkül.

Nem igazán mondtam konkrét dolgokat, de azért remélem segítettem!