1411386313.png
  • totyak
    Na igen, de a 8800 meg a 3870 kártyák ára már kicsit borsosabb.

Egyébként miért van az, hogy ugyan az a számozású kártya (vegyük most a 8600-at, mert olyanokat kerestem) más gyártónál, akinek a nevét sem hallottam még, sokkal olcsóbb? Az akkor azt jelenti, hogy rosszabb is?

Itt van pl ez a két kártya:

- ASUS EN8600GT MAGIC/HTP/512M
    - Zotac 8600GT 512MB 128bit DDR2 DVI AUDIO PCI-E

Mindegyik 8600-as, mindegyik 512-es, de a kettő között az árkülönbség majdnem 6000Ft.

Amúgy ha valaki fel tudna világosítani, hogy videokártya, meg alaplap vásárlásnál mire kell nagyon odafigyelni, ha jó cuccot akarok, az jó lenne. Főleg játszásra szeretnék bevásárolni (GTA IV).

PL. mit jelent a videokártyáknál a PCI vagy AGP? Melyik a jobb? Vagy honnan tudjam, hogy az a kártya amit kiszemeltem jó lesz-e? Régebben azt hittem minél nagyobb a száma, annál jobb. Lehet egyáltalán viszonylag olcsón (20.000Ft) nagyon jó kártyát kapni?

Vagy egy alaplapnál számít egyáltalán a márkája, vagy csak annyi a fontos, hogy modern foglalatok legyenek az új cuccokhoz? Milyen csatlakozók legyenek mindenképpen egy lapon? Mire figyeljek a különböző hardverek vásárlásánál? Kell hogy valami kompatibilis legyen a másikkal, vagy elég annyi, ha minden kompatibilis az alaplappal?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre jöhetnek az okosságok.