Far Cry, Crysis vagyis a Crytek ugyanúgy, ahogy az id-soft is nextgen 3D motorokat építenek. Sosem volt elvárható tőlük, hogy fusson a tegnap hardverén. Nem is kell. Doom3 is lassú volt anno minden középkategóriás gépen, mindenki szidta, ma meg ennek gyümölcsét "élvezzük".
Az más kérdés, hogy Crytek technológiát én még nem láttam viszont más kiadótól, ellenben a Source(Half Life2), Epic(Unreal) és id(Doom3) platformokkal. Aztán lehet hogy volt-van-lesz...:)
Ne keverjük az optimalizációt a marketinggel. Crysis a többi csőjátékkal ellentétben nyílt terepet számol és számos AI-t. Sokkal több feladatot végez, mint scriptelt társai (doom, unreal, half life)
Az pedig, hogy húznak egy alsó határt a grafikai beállításokban/megjelenésben/butításban tiszta üzlet és marketing.
1. Biznisz: A játék indulásakor rögtön feltűnik két logó. Nvidia és Intel. Többet szerintem erről nem is kell beszélni:) Nem vettétek észre, hogy mindig van egy vagy több slágerjáték amivel csupán a hardvervásárlásra való ösztönzés a cél?
2. Marketing: Senki se mondhassa azt, hogy láttam xy-nál a krájziszt és milyen ronda volt (ez most nagyon leegyszerűsítve). Imidzs kérdés ez kérem szépen. Jelenünk és a holnap egyik leglátványosabb platformja, legyen látványos. (persze hogy röhejes, de ez egyfajta általános hozzáállás)
Aki tanult felsőoktatásban marketinget az tudja miről beszélek, aki nem, az meg majd megtudja ha odajut.