Igen is letezik passziv hutes. Mint lathato a "#13598" kepen. De ugyan ez van alaplapokon , memoriakon stb .
Egy aktiv huto is alapbol passiv csak a gyarto rabigyeszt egy ventit.
mycso-nak igaza van abban hogy a mostani teljesitmenyek mellett ( lsd. VGA-k ) nem igazan jellemzo a passziv hutes , az meg nem furcsa szerintem hogy egy 8400GS-en passziv hutes van , mert az boven eleg .... lsd. "2.) Gagyi házakat használnak, aminek alapból f*s a szellőzése."
Ha valaki szamitogepet epit az egyik legfontosabb dolog ( sok mas mellett ) a jo haz !!! Nem a csilli-villi vilagitos .
Szerintem egy a lenyege a dolognak "2.) Gagyi házakat használnak, aminek alapból f*s a szellőzése."
En anno amd64 3200+ procit hasznaltam aktiv hutessel egy neve nincs hazikoban 2x6800gt-vel lecsereltem egy ThermalTake Armor-ra meg passiv hutesre a CPU-n . Halkabb let es 28 fokkal lett huvosebb a CPU .
Lehet azon vitatkozni hogy ha hazban van venti akkor az mar nem passziv de ez egy config es nem lehet mindenre ventit rakni ezert nehany helyen csak passzivra van hely.
Pl: 7600GT aktiv hutessel 4000-5000 forinttal dragabb mint a passiv hutessel szerelt