-
Közeledik a Karácsony, csomó szép új játék jött ki, gondoltam kéne új gép...
a mostani:
ASUS A8N5X (s939) alaplap
Athlon64 3200+ (2GHz) proci
2*512MB DDR400 RAM (nemtom milyen, asszem Samsung)
Inno(nembiztos :S) GeForce 6600GT 128MB PCI-e
Codegen 350W tápegység
minél olcsóbban szeretnék kijönni, így csak az alaplaot, procit, és memóriát cserélném (meg elméleti síkon videókártyát is,de arra most nemhiszem hogy lesz pénz... az majd szülinapomon ^^)
Amikre gondoltam:
alaplap:
ASUS P5ND2-SE
Gigabyte GA-945P-DS3
proci:
Intel Core 2 Duo E4400 (2GHz 2MB L2 cache)
Intel Core 2 Duo E4300 (1,8GHz 2MB L2 cache)
Intel Dual Core E2160 (1,8GHz 1MB L2 cache)
memória:
Kingston 2GB 667MHz DDR2 KIT Non-ECC CL5 DIMM
és akkor már videókártya is:
Inno3D 8800GT 512MB PCI-e
és akkor a kérdéseim jönnének:
alaplapoknál a különbség 1-2e ft.a Gigabyte támogatja a Core 2 Extremet is. Még van egyéb is csak azokban nem vagyok biztos :S pl. gepbolt.hu-n azt írja hogy a gigabyteos nem támogatja a Dual-Channel memóriát. Ellenben van egy ilyen alaplapunk amire viszont az van írva hogy támogatja. Innentől nemtudom mennyire megbízhatóak ezek az információk... (ezért is kérdezek :S) én igazából (így hiányos megbízhatatlan infók alapján ^^) az ASUSra gondoltam, lévén ASUS is és nForce is, mint a mostani alaplapom :D és ezzel megvagyok elégedve... ellenben Gigabyteban Intel chipset van ami lehet hogy jobban menne procihoz :S
prociból a 2 4es széria közt nincs nagy árbeli különbség. az e2160 lényegesen olcsóbb, és csak az L2 cacheben tér el az e4300-tól ha nem tévedek. prohardveres cikeket olvasva ez jobban megérné, mert jobban tuningolható az e4400-asnál. Ehhez nemnagyon értek, de valahogy az e4400 jobban bejön... esetleg tapasztalatok róluk?
memóriánál csak annyi gondom van hogy nemértem mi az a "Non-ECC CL5 DIMM" ^^
8800GTvel kapcsolatban, azt nemtudom hogy a tápomon vajon van-e csatlakozó amit a videókártyára ráköthetnék :S meg hogy vajon 350Wos táp elég lenne a confignak? (mert jönnek ki iylen 700W-os meg 1000W-os erőművek is O.o)
Hűtőkön gondolkozom még. 8800GT-nek elvileg nagyon zajos a hűtője. Eleinte egy Zalman VF700-ra gondoltam, de ez elvileg gyenge hozzá. Szal mondjuk egy VF1000-es az már jó lenne hozzá? a másik a procihűtő: elég a gyári hogyha csak az FSB frekvenciáját növelem? (asszem tuningnál azt emeljük nem?) esetleg ha 1,5V-ra rakom? vagy akkor már kéne neki egy másik hűtő? oda is egy Zalmant néztem ki. vagyis 2-t. Vagy egy Zalman CNPS7700-AlCu ventilátor, vagy pedig egy Zalman CNPS9500AT ventilátor. Utóbbiól olyat olvastam hogy 1400W kell neki O.o ebből nemtudom hogy mennyi igaz...
Elég hosszú lett, már ha csak végigolvassátok azt is köszi :) a válaszoknak meg mégjobban örülnék ^^