1411386313.png
  • trident
    Igen / Nem.
    Ha 20-ért ezt mindet bele tudod pakolni és jódarabig (minimum egy év) nem akarsz cserélni, akkor igen.

Nem. Nem mert nem éri meg sajnos pénzt bele rakni, ha mondjuk nem csak netezésre, office-ra használod a géped. Szerintem érdemes váltani, a baj csak az, hogy egyúttal platformot is kell. Ha adhatok tanácsot, akkor egy belépőszintű bestbuy/teszkógazdaságos masinát raksz össze, valami ilyesmi szinten: e2160/e2180 (alapfeszen, stock vagy egy 4-5k-s cooler master tx-en kivállóan tuningolható, általában ez 2,6 - 3 gHz-et jelent). Alaplap/csipszett terén nem vagyok otthon. Több cikk foglalkozik ezzel, a ph!-n ezt elolvasva tudni fogsz alaplapot választani hozzá, az asus-okat vették sokan, én leadnék egy szavazatot a gigabyte 965-ös csipszettel szerelt alaplapjára (20 környéke), de van bőven alternatíva.
    Cpu tekintetében a parasztvakítós fícsörlista helyett egy msi/his 1950pro-ra szavaznék. Van benne kraft.:)
    A két giga ram meg sajnos kell, szerencsére jó árban vannak, de nem kell semmi drága meg extra ram, elég ha megbízható.
    Házak tekintetében a tacnesek elég jól vannak árazva, talán a cooler master 690-et érdemes lecsekkolnod, alacsonyabb kategóriában a codegen brizát (ha eladod a tápod (vagy beveszik) kijöhetsz 8k-ra is). Tápoknál voksot tennék az fsp-re.:)
    Tft, hangcucc tekintetében nem vagyok otthon, te tudod mire használod, mire kell és milyen.

Ha ezeket végigszámoltad, akkor elvileg egy belépő szintű, de atraktív masinád van, aminek meg kell birkóznia a mai kihívásokkal is, legfeljebb nem 4/8 anizo/AA-ban tolod a dolgokat.... Éssss.... Ha nem lenne elég a kraft, akkor már nem kell platformot váltani, csak például lecserélni a gpu-t... (utalnék a ph! cpu/vga választó cikkére. Ha a procival eléred a jlezett sebességet, egyelőre nem lesz félnivalód, a szűk keresztmetszet nem a cpu lesz).

Ne javítsatok ki ha tévedek.:D Saját vélemény bardocz részére.