Szia!
Ha úgy gondolod, hogy nvidia vonalon maradsz (én nagyon ajánlom), akkor olyan tápot vegyél, amin van csati is hozzájuk, hogy ne kelljen átalakítókábellel vacakolnod.
850 alá már én sem mennék, de persze ez függ attól, hogy szeretnéd e megtartani a színvonalat. Vagyis a csúcs proci és VGA után másik csúcs hardvert akarsz venni.
Amúgy én is a 6700K-t cseréltem pár éve egy 5950X-re. Aztán a 980Ti-t egy 6800XT-re, ami nem bizonyult jó ötletnek, azt tovább cseréltem egy 4080-ra. Most egy NZXT 850W-os táp hajtja őket.
Tápot még a 6800XT környékén cseréltem, egy 630W Thermaltake-et egy 850W-os Seasonic-ra. Majd valami elkezdett ciceregni és úgy tűnt, hogy a táp, így lett az NZXT még a 6800XT idejében. Ezért nem került rá 12VHPWR támogatás. Különben tuti, hogy olyat veszek.
Majd az új gépnél.
Ha esetleg a gépvásárlás a közeljövőben lesz a legújabb generációra, akkor akár 1000W-os tápban is érdemes gondolkodni.
A leghatékonyabbak amúgy 50%-os terhelés környékén. Általában csak a vásárlást követően találkozik az ember azzal a kis papírossal, ami mutatja a táp hatékonyságát a fogyasztás függvényében. Amivel én találkoztam, ott mindig 50% körül volt a leghatékonyabb. Papíron.