Nemsokára szeretnék venni DDR2(2GB-ot) ramokat a mostani DDR-ek(1GB) helyett.
Pár kérdésem lenne.
Az első nagy valószínűséggel úgy van ahogy gondolom, de azért megkérdekezem: visszafelé kompatibilisek órajelben a DDR2 ramok is? Tehát egy csak 533-at(valami trükkel 600-at) tudó alaplap vinni fogja a 800-asokat is simán?
A másik: Láttam most olyat, hogy 1066-os DDR2. Mint mondtam, valószínűsítem, hogy a 800-asokkal nem lesz gond, menni fognak 533-on, vagy 600-on. De mi a helyzet ezekkel az 1066-osokkal? Mert ilyenről ezelőtt nem igen hallottam.
Fognak menni 533-on vagy 600-on?
Harmadik kérdés: KingMax milyen minőségre? Azért kérdezem, mert elég jónak tartottam, egészen addig, amíg tavaly nyáron meg nem hibásodott az egyik a 2 KingMax modulom közűl. De lehet, hogy csak véletlen volt, és nincs gond a minőségével, de azért megkérdezem. Mert amúgy árban elég jók. 10k-ért láttam 1066-ost 10 év garival.
Ja, és mielőtt esetleg megkérdeznétek, hogy hogyan akarok a DDR helyére DDR2-t rakni: sehogy. A DDR-eket kiveszem a 4 DDR slotomból, a DDR2-k meg mennek majd a 2 DDR2 slotomba :D
Azért akarok amúgy 800-ast, vagy 1066-ost annak ellenére, hogy csak 533-at, illetve valami trükkel 600-at tud az alaplapom, mert ha jövőre veszek mondjuk egy jobb alaplapot(amibe majd tudok egyszer jobb procit tenni), akkor abba már megéri a gyorsat venni.
És még egy, kicsit hülye kérdés: Az új, Intel Chipsetes, 45nm-es procikat is támogató alaplapok az én 90nm-es Prescott P4-emet fogják még vinni? :D