1411386313.png
  • Calver
    #102735
    #102733: 100k alatt használtpiac játszik kb.

    ideális esetben mondjuk hogy ramot ne kelljen cserélni, maradjunk ddr3-at támogató alaplapoknál. "Intel Core" első generációs processzor csöppet őskövület már és eleve eléggé közepesen sikerült darabok (második generációnál jöttek bele), de egészen negyedik generációig DDR3-al futottak, sőt, még hatodik generációs (ötödik asztalin nem volt) procikat támogató lapok között is találsz DDR3 kompatibiliset, de én azzal már nem játszanék.

    ár-érték arányban talán azzal jársz legjobban, ha lecsapsz egy kraftosabb Haswell négymagos procira (hasraütésszerűen mondjuk i5-4570) és hozzá való alaplapra (H81, B85, stb), ha esetleg még húzni is akarod, akkor K-s proci és Z-s lap. a szopás csak azzal lesz, hogy gondolom 6 memória modulod van, míg az "átlag" lapok csak 4-et támogatnak, így vagy ott is játszol csereberét, vagy 8 GB-ra leszel korlátozva.

    viszont legszebb emlékeim szerint egy fent említett proci elég szépen együtt játszik RX 570-el - friss hardvert nem raknék ilyen videókártya alá, nem tudnád kihasználni.