A gépet főleg játékra használnám, de tervezek komolyabban streamelni is, ezért szivesen fogadok tőletek pár tippet/tanácsot, ha van amit jobbra/olcsóbbra tudok cserélni ezek közül.
Lentebb írom, hogy mik azok amiken még gondolkodom.
1. Tápegységnek egy 550W-os Seasonic Platinum-ot néztem ki. Ez elég lenne a konfighoz? Max 3 Ledes ventillátort + 1 led csíkot vennék még. Gondolom ezek nem kérnek túl nagy naftát hogy nagyobb tápot vegyek.
2. VGA fronton még erősen gonolkodom hogy esetleg ezt választom végül. ASUS ROG-STRIX RXVEGA 64 8Gb Mit gondoltok, jobban megérné ez mint az RX580-as? Itt az áron annyira nem hezitálnék, nyilván majd máshol venném, ahol olcsóbb, de szinte minden alkatrészt más boltokból guberálnám össze. Vagy esetleg keresek egy vidéki számtech boltot, hátha adnak egy olcsóbb árajánlatot a komplett gépre.
3. RGB Vízhűtést szeretnék mindenképp, ettől olcsóbb még a Corsair H100i vagy az Enermax Liqmax II 240 (bár ez nagyobb meghibásodási arányt ír, viszont bő egy 20-assal olcsóbb), Nem tudok dönteni. NZXT vízhűtésekről sok rosszat olvastam, azokat azért kerülöm. Ide várok tippeket.
4. SSD és HDD. Na itt abszolút megvagyok lőve, kellene egy nagyobb tárhely a cuccaimnak. HDD fronton tudnék faragni az árból ha egy lassabb fordulatszámú winyót nézek. A játékok java része innen futna. Mennyivel lenne nagy különbség, ha mondjuk egy 5400-ast vennék inkább?
Azt tudom, hogy a Kingston SSD, amit kinéztem, az nem egy szupergyors eresztés. Ehelyett ajánlotok valami mást vagy bőven elég ez is?
5. RAM fronton nézegettem még a Corsair Vengeance szériát, ezekkel mik a tapasztalatok?