Puntigamer#7116
ezt találtam egy fórumon:
Egyik srác írta...., makett matricázással kapcsolatban...
Sziasztok!
Sajnos még csak most jutottam el erre a forum-részre,de már rég nem is ír ide senki... :o(
Amennyiben ez a téma még mindig érdekel "valakit",akkor összeszedem az infót attól a sráctól,aki nekünk klészíti a matricákat 1:24-es autókra.
(http://nemethdekor.fw.hu honlapon több példányt is meg tudtok nézni ezek közül)
Már sok mindent kipróbált Ő is,de igen komolyan alakul a dolog,egyre jobb a minőség,valamint egyre bonyolultabb emblémák és szövegek készülnek,akár több színben is!
Amit én tudok erről a munkáról:
Az biztos,hogy külföldről rendelt egy halom matricalapot,és van egy jó minőségű nyomtatója is.
A szitázást főleg fehér szövegek és emblémák esetében használja,mivel ezt a színt nem nagyon lehet nyomtatni.
Első lépésben mindent megrajzol méret szerint,majd ezeket lemezről nyomtatják átlátszó fóliára,amit egy nyomda levilágít (szitára).Ezt már csak "meghúzzák" festékkel a matricalapra és megszárítják.
Fehér alapot szitáztat olyan emblémák alá is,amik nem fehér makettre kerülnek.Erre az alapra kell ráragasztanunk a színes emblémákat.
A kész matricákat felragasztás és száradás után át kell/lehet lakkozni.
Írni kéne neki egy mailt... és megkérdezni hogyis van ez.. :)