98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Jagi
    Köszi a választ. Eszembe nem jutott volna Sofix-al lakkozni :)
    Majd egy gyenge pillanatomban kipróbálom.

Petyus:
    Én a H100-ról áttértem az észter higítóra. Szagra majdnem olyan. nekem bírhatóbb. A lényeg hogy ha higítassz mindent egy fajtával. Nálam az volt a probléma hogy az egyik H-100zal lett meghigítva, a másik meg észterrel és persze összevesztek.Visszamosáshoz én tuti vízbázisut használnék, ha csinálnám, és igen azt desztillált vízzel simán lehet higítani, az meg ugye jámbor :) elvileg a felforralt lehűtött (kb lágy víz) is megteszi szerintem.

Legutoljára egy 348-as Hasegawa Ferrari blokkját, motorját antikoltam:
    Próbáltam viz bázisú feketével.(figurákhoz vettem, nemtommár hol, de asszem Vallejo. Műanyag "üvegcsében" van felfelé nyitható tetővel. Chaos black a neve.)
    Befolyatásnál nekem is érdekesen száradt meg. Láttam, hogy nem lesz oké. Visszamosni viszont jól lehet vele, bár nagy dolgokon még nem próbáltam.
    Általában a blokkot úgy festem, ami ugye nem teljesen sík felület (és még hasznomra is van később ), hogy csattogós matt feketével megfújom, száradás után meg ecsettel a fém színt (itt az aluminium). A trükk meg az, hogy a model master metalizer-jével végigmegyek rajta. az átdobja az alapszínt az alu-n és minél jobban megáll a sarkokban annál sötétebb lett nálam. Ad neki egy kis mélységet, nem lesz annyira homogén. Az elején nem tudtam mit csinál, mert ha nem kapott fekete alapozót, nem történt semmi, de sötéttel aládolgozva, nagyon szép lesz. Ez is kb visszamos. tetszik.
    Rá fogok állni a vízbázisú festékekre mert nagyon szépen terülnek, szép egyenletes színe van, ha nincs agyon higítva nem is foltos. Plusz a pisztolyt is sokkal könnyebb takarítani utánuk. Nekem a Gunze jött be, csak a kiszereléssel van bajom. 2 réteg egy R34 -es Skylinera az 2 kübli volt. Egy réteggel sosem dolgozok mert vékony nagyon. a lakk szintén. bár 2 amerikai dollárért darabja nem sok ha 10-sével rendelem a Luckymodeltől.

Más:
    Gator Glue-t ki honnan rendel mert a fenti cégnél már nem találom sajna :S

üdv
    Utoljára szerkesztette: Jagi, 2014.08.20. 14:12:54