Egy kis segítségre lenne szükségem! Talán erőltetett az asszociációs lánc, amit egy ismerősünk "hősies" helytállásának jutalmazására kisütöttem - ahogy ő tekintélyes mennyiséget egy népszerű közel-keleti/balkáni (török,görög,stb.) édességből, mégis, azt gondoltam, pár brit könnyűlovas felhasználásával meglepem egy diorámával: a helyieknek bizonyára elegük van az előítéletekből, hogy noha tengeralattjáró-bázisuk is van, mégis a könnyűlovasság támadása jut sok embernek, köztük nekem is eszembe Balaklava kapcsán. Nyelvi játék és egy kis túlzás. Keresgéltem egy kicsit az interneten, megnéztem, milyen csomagok érhetőek el, de csak a napóleoni háborúk idejéről találtam 1:72-es és 1:32-es méretben könnyűlovasokat (Italeri British Light Calavry 1815; nem tudom, reklámnak minősül-e, ha beszúrok egy linket, de meg lehet találni a google magyar találatai között az elárusító helyeket). Két cikket olvastam egy-egy krími sereg összeállításról a wargame.hu oldalán, néhány gyártót is ajánlottak, de nem tudom, beszerezhetőek-e azok a termékek az országban.
Valaki, aki kiismeri magát a témában, segíthetne: mitévő legyek, hol és mit vásároljak, miből, mely készletek felhasználásával készítsem el ezt az ajándékot (néhány vágtató lovasról lenne csak szó egy kör alakú "állványon"). Mit javasoltok? Elfogadató az 1:32-es (nagyobb méretűt terveztem) 1815-ös könnyűlovas, vagy létezik más megoldás is?