-
Körbenézegettem t-90 -ügyben. Egy kollega véleményét gondoltam megosztom veletek is.:
MIKE wrote:
Sziasztok!
Remélem még nem késő!? :)
Annyi dolog van a Zvezda 90-en, hogy nem is tudom hol kezdjem!
A tornyon a neutron sugárzás elleni védőhuzat nem az igazi, egyrész a fröccsöntéses teknológia miatt, másrészt a kivitelezése miatt! Az eredeti eleve vastagabb!!!! A leszorító korongok teljesen hibásak, ezt pótolhatjuk megfelelőre a Voyager készletével(kb 1000-1500 HUF posta nélkül) 2 készlet kell alapból, ha a megfelelő korongokat nézzük! A torony farpáncélja kicsit "hegyeskés", képek alapján szerintem nem ennyire ilyen! A kontakt páncélzat a torony felső részére gagyi! Nem olyan a formája és nem elég vastag! A kontakt 5 a homlokpáncélra egybe van öntve, ezek szétvállasztása szükséges, azon kívűl, hogy hegesztést és az elejére egy lemezt pótolnunk kell! A csavarfejek mindenhol gázak! A stora rendszer bekábelezése is pontatlan, ez el kell távolítani, másrészt pótolni kell megfelelően! A tároló dobozokat tömíteni kell és hegesztéseket pótolni rajtuk!
A test felső részén a tornygyűrűnél a menetirány szerinti bal oldalon szögletes az oldalfal, ami köríves kell, hogy legyen! Mindkét oldalon egy lemez szegélyezi ami itt szintén hibás! Az oldalkötények eredetileg rövidebbek és az első gumi részt cserélnünk kell egy darabra, ahol egybeér az oldallal! A tárolók csatjai nagyon "halványak"! (cseréjükre van lehetőseg) A KMT csatlakozó pontok csavarjai gyengék és talán kisebbek is mint kellene! Az önbeásó lapátján is kell okosítani kicsit! A motorfedél előtti szellőző elötti " kupak" formailag, magasságilag helytelen! A szövet amit adnak a motortérhez rácsnak szerintem sz.r! A Tamiyaé sokkal pontosabban néz ki! A lánctalpakat is lehet javítani, ha nem rögtön ragasszuk egybe! Ki kell vágnunk az összes vezetőtarajt, hogy beragasszuk megfelelő közönként, így megkapjuk a réseket ahol eredetileg átlátni! A farpáncélon a felfüggesztett "körmök" is cserére szorulnak, mert tömörben adták ki! Ezek csak tájékoztató jellegű információk! Ezt még lehet boncolgatni és csak a főbb hibákat tartalmazza! Remélem segítettem!?
Megnézegettem és igaza van de szerintem így is jól fog majd kinézni.
"M1Garand" Nem szükséges dvd-n nekem így is jó.
Mostanában hol lehet kapni Tamiya extra híg ragacsot?