98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kata
    38ezer nem 35, és a Constitution nekem is megvan, kötélzetéből van hátra még sok és kész. Én nem láttam, szal ha lát valaki, egy linkkel megdobhatna, megköszönném. :)

#52097: Ha a készletben nem volt készen, akkor általában van róla mellékelve egy ábra, ahol egyfajta "szabásminta" van lerajzolva méretarányosan az összes ilyen hágcsóról. Erősebb rajzlapra vagy kartonra átmásolod, kicsit bevagdalod a papír szélét ahol a függőleges szálak kiérnek. Összecsomózol az egyik végén annyi cérnát, ahány ilyen függőleges szál fut, és a kartonpapír bevágásaiba illeszted. Így kifeszíted a papírra az összes szálat, ráadásul a megfelelő szögekben. Ezután már csak kis fonótanfolyam: rövidebb szálakkal megcsinálod a hágcsófokokat. Bal szélső szálon fél csomóval kezded, és haladsz jobbra mindegyiken egy fél csomót kötve. Ha nem túl jó a kézügyességed, akkor a félcsomó helyett csak simán körbehurkolod egyszer. Mindkét esetnél kis csepp pillanatragasztót nyomsz a csatlakozásokra. És voilá. Arra ügyelj, hogy a függőleges szálaknál lent is, fent is hagyd hosszabbra őket, hogy a hajóra is fel tudd kötözni majd.
    A végén a felesleges lógványokat levágod és kész is a mű. :)