Az ecset mérete. Én sok fajtát használok.
A méreteket konkrétan nem tudom de kb 2mm 4mm és van egy nagyobb is sőt van egy egészen vékony amivel az ilyen kis szarokat festegetem pl autok ablak keretét vagy ilyesmiket.
Az hogy miért csikozza.
Hát sajnos az 2 dologtól van.
az egyik: Az hogy türelmetlen vagy és nem vársz eleget. Ha festesz egy réteget várj vele egy napot de legalább egy felet és utánna fess rá még1x. Ez ecseteknél igaz csak ha fujod nyugottan lehet hamarabb is még 1x.
A másik: Az hogy sokat cseszteted, mivel a higitó a megszáradt festéket is feloldja. Ha lefesteted egy rétegben és megszáradt ne pamacsolj rajta sokat kend át huzd el hogy egyenletes legyen és hagyd. Ha sokszor ujra és ujra rámész megoldja az alsüt és elkezdi azt is huzgálni jobbra balra, igy előbukan a müanyag eredeti szine.
Az ecsetet kimosni egyszerű. Fogj egy kis dobozt önts bele higitot és a higitóba az edény alján csinálj ugy mintha festenél ezt 3-4x megcsinálod kiveszed megtörlöd egy ronggyal és ujra . én kb 3x szoktam megcsinálni akkorra kb ki tiszutul.
lehet mások is irnak lehet leszenek akik máskép gondolják de én igy csinálom és elég szép szokott lenni ecsettel is a vége.