Tudod hogy boduletes marhasagot hordasz itt ossze?!
Epitettem mar jopar rossz kittnek szamito (pl KP) makettet, de a muanyag az muanyag...az elmult jopar, sot lassan egy X-et is kitevo palyafutasom alatt alig talalkoztam rossz minosegu anyagbol keszult kittel (Definialjuk csak a 'rossz minosegu anyagot' egy makettnel: Merev, rideg, megmunkalhatatlan muanyag!), talan egyre emlekszem, valami osregi Matchbox kitt volt ugy 1994 magassagaban...(+ a palyafutasom elejen, ugy 88 kornyeken az osregi Orosz es NDK-s kittek)
Nem tudom hogy hany makettet epitettel mar meg (gyanus hogy nem sokat!), de egy kitt ara attol lehet tobb egy masikenal hogy sokkal reszletesebb-szepen megmunkalt (pl.: sorjamentes, minden ugyanugy le van gyartva mint azon amirol mintaztak...pl autonal a komplett futomu, motor belter stb.)..es hogy egy gyarton belul egyik miert olcsobb mint a masik: Ennek igen sok oka lehet! Lehet hogy regik a klisek, ami kopott mar, igy olcson adjak. Lehet(regieknel eleg valoszinu) hogy nem is anyira reszletes mint amilyenek az uj kittjei az adott gyartonak. Lehet hogy nagyon egyszeru makett, igy a kliseket is nagyon konnyu volt eloallitani a gyartashoz. Lehet hogy a dragabban maratott rez vagy feherfem reszegysegek vannak, vagy epp mugyanta...szoval ez nem egy ilyen egyszeru hogy "-Miert olcso?! -Mert 'szar' az anyaga!"....