98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • qper
    hát igen, mani aztán kell hozzá, nagy pénztemető dolog :) Emlékszem, az összes zsebpénzem erre ment rá :))
    Biztos nagyot fordult a világ azóta, bár ahogy olvasom a hozzászólásokat, ugyanazok a cégek gyártják még most is a jóminőségű maketteket mint anno: Tamiya, Italeri, Hasegawa, Revell (habár emlékeim szerint ez a cég rémegyszerű, egydélutános maketteket dobott a piacra), Airfix.

Még mindig a Hasegawa és a Tamiya az überalles?

De a kedvencem az az a Csehszlovák /vagy DDR/ cég volt (nem jut eszembe a neve), amelyik egy teljesen egybefüggő műanyag lapra öntötte rá az alkatrészeket, napokba került amíg az ember egyáltalán kivágta pl. a gép törzsét úgy, hogy bele ne vágjon sehol :)

Most merrefelé vannak nagyobb makettszaküzletek? Anno újpesten volt két bejáratott helyem (az egyik még most is megvan az Árpád úton, a másik a piac mellett volt, aztán átköltöztek az örsre), illetve az Október 6. utcában volt egy hodály bolt.

Bajdövéj: a mai ragasztók mennyire tartják egybe a maketteket? Egy-két éve megnéztem a padláson a makettjeimet (a befejezéskor szépen becsomagoltam őket papírral kibélelt kartonbozba), csalódottan vettem tudomásul, hogy szinte az összes már szinte darabjaira hullott, vagy nem sok erőkifejtés kell az alkatrészek eltávolításához :(

elnézést a sztorizgatásért, de kellemes emlékeket csalt ki belőlem a topik :)

/szentimentalizmus OFF