Tűzfal
  • mx5 kevin
    Na szóval végiggondoltam pár dolgot PCFlank Leaktest kapcsán. Szóval ez úgy tudta megkerülni a tűzfalat hogy beépített modult a böngészőbe. Megnéztem azokat a dolgokat amik ez ellen védhetnek egy részük átverés azon megoldásoknak amik blokkolják a funkciót. Mégpedig azok amelyek be vannak úgymond programozva hogy kifejezetten ezt a tesztet blokkolják de speciell más beavatkozást nem vesznek észre. Narxis általi tűzfal pl érzékelte a modulváltozást és szépen jelezte is miben történt. Én ezt a következőképp oldottam meg már a teszt idején is volt egy sandboxie nevű programom ez kimutatta hogy a teszt hozzányúl a böngészőhöz. Speciel ha úgy vesszük a böngészőben lévő kiegészítők is ugyan úgy kommunikálnak mint ez a teszt. Vannak programok amelyeknek hozzá kell férniük a böngészőhöz a működésükhöz ez elengedhetetlen. Felraktam még két programot amik beváltak Zemana antilogger és Security Task Manager vírus irtó ki keylogger fel a gépre és kimutatták. Szóval tudok mérlegelni hogy a progi mit csinál mikor aktív hova mit rak. Megjegyezném azt is hogy attól hogy valami új nem biztos hogy jó is, vannak a neten jó programok amik lehet hogy több évesek és mégis ezerszer jobbak a leg újjabbaknál sokszor egy azon terméknél is. Én úgy gondolom elavult szoftver nincs két féle szoftver van ami jól kidolgozott és elvégzi a feladatát és a másik ami nem végzi el a feladatát. Én amondó vagyok minden programot le kell tesztelni bizonyítsák mit tudnak és mit nem és mérlegelni.