az ATI akkor is jóval nagyobb cég.
tehát én a VGA piac akárilyenségétől függetlenül is az ATI egy elég nagy cég, míg az Nvidia nem gyárt mást, csak VGA chipeket, meg chipseteket, meg egy-két multimédiiás kiegészítőt PCkbe, jellemzően nem a felső kategóriásakat.
az grafikus részlege két éve volt bajban, de most piacot nyernek, és dolgozzák le a most olyan 10%os részesedés beli hátrányukat.
arról meg nem is beszéve, hogy az ATI jellemzően magasabb haszonréssel dolgozik. Ráadásul is felsőkategóriában is jelen van a FIREGL néven. Mondjuk Van az nvidiának is a quaddro, de az a helyzet, hogy az elmúlt 2 évben többször láttam fireGL kártyát, quaddróhoz meg még nem nagyon volt szerencsém(mondjuk megjegyezném, hogy a fireGL drágább)
mondjuk ebből nem lehet követketetést levonni, mert ngyon kicsi a mintavételezés, de mintha nekem az rémlene, hogy fireGL sokkal jobban megy, mint a quaddro.
az nvidiát biztosan nem kell félteni, de az a helyzet, hogy az ATIval szemben akkor tud versenyképes maradni, ha a mostaninál sokkal innovatívabb dolgokat fejleszt.
mert mondjuk a drivercsalást nem tartom annak.
ha pedig a mostani VGAkat akarod összehasonlítani: van a prohardveren egy cikk, olvasd el!