"Namost én nem tudom, de az én általam használt rendszer (ami nem windows) tűzfal nélkül van kint a neten és van, hogy 3-4 órát böngészek és programokat töltök le vele, de elmondhatom róla, hogy semmilyen az említettehz hasonló eset nem történt vele."
Patchelted valaha a rendszeret? Telepítettél hozzá bármiféle javítást? Kétféle válaszod lehetséges:
1. Nem - ekkor nagy valószínűséggel hazudsz.
2. Igen - ha egyszer te sem default installt használsz, akkor mi jogon mered elvárni a vindóztól, hogy az tökéletes legyen? Kettős mérce?
"Mindamellett a kolléga XP-jén még futtatni kellett majdnem kettőszáz megabájtnyi javító csomagot! Ahogy utánna számoltam kb. az oprendszer harmada le lett cserélve és még mostanában jön ki a szervízpakk 2-es."
Megintcsak hazudsz, mivel service packet nem kell futtatni, az több mint egy éve integrálva van az XP install cd-kre (csak SP1 slipstreames verziót kapsz a boltban - vagy ti kalózmásolattal próbálkoztatok?)
Tehát default installal magától felmászik az SP1. Utána pedig csak ~30 megányi hotfix van, messze nem 200 mega.