• mrzool
    #34
    "98 alatt sokkal szabadabban programozhatók a perifériák,"

    Nézd, egy normális oprendszer alatt egy usermódban futó program nem férhet hozzá közvetlenül a hardverhez. Ez paradigma. XP alá tessék drivert írni, ha akarsz vmit.

    "és aki nem csak netezni akar a gépén hanem pl. egy külső AD átalakítót akar használni, annak nagyon kellemetlen az XP."

    Emléxem, mikor pár évvel ezelőtt az egyetemen A/D-s mérésünk volt, és átlagban 30 percenként csontra lefagyott az 98.:) Éljen, ez aztán a stabilitás!:) Éljen a közvetlen periféria kezelés!:)

    "Lehet hogy csodálkozni fogsz de a modememet nem ismeri fel az XP, nem tudja normálisan lekezelni, 98 as driverrel megy.. ami nem persze whql."

    9x-es driverrel XP alatt? Nah erre befizetnék.

    ".az XP nek legalább 1 - 1.2 GB kell ( ez nagyon minimuma!! ) 98 se-t felrakom 300 MB re IE vel meg DX 9 el együtt, sőt még némi swap is belefér."

    Ez aztán az érv!:) Az egyik régebbi gépembe vettem vinyót a napokban, és jó sok boltot kellett végigjárnom, amíg megtaláltam azt, ahol tudták adni a legkisebbett: egy 40gigásat.

    Szóval újra kérdezem: mi neked a szabadság? Az, hogy bármilyen program, bármilyen memóriaterületre írhat? Hogy bármilyen program bármit közvetlenül elérhet? Ez tényleg hatalmas szabadság lenne - a víruskészítők számára. Szerencsére az NT vonal már nem ilyen.