Milyen a Sega Dreamcast?
-
Nos, nem tudom, hogy mennyire el meg a topic, de ugy latom, itt elegge hianyos a nep tudasa a Dreamcastrol (ami nem baj, en is csak nem reg vettem egyet a Code Veronica miatt, de azota a kedvenc konzolomma notte magat).
Eloszoris lassuk a Barret altal postolt kepen, hogy mi micsoda. A joypad-et es a gepet nem kell bemutatni, de a jobb also sarokban levo "ketyere" a vilag legjobb talalmanya (amit erdekes modon a¢z emes egyik ikszes konzoljara "fejlesztget", mint ujjitast, amit eddig sosem lathattunk mashol). Egy memoriakartya, amit a joyba tudsz bepakolni, de a rajta levo displayen jatek kozben spec dolgokat lathatsz (pl a Doce Veronica-ban a terkepet), illetve egy "mini-konzolkent" is mukodik (nem nyomja le a GBA-t, de mokas mindenesetre). A cuccos kozismert neve VMU (Visual Memory Unit)... Memoriakartyakbol meg letezik ilyen utangyartott kinai bigyo is, abbol is erdemes venni parat, mert olcsok, es sokat birnak (egy memoria-lap 200 blokk, a VMU is ennyit bir, de ezeken a kutyukon van egy gomb, amivel at lehet kapcsolni kovetkezo memoria-lapra, olyan, mintha tobb kartyad lenne, csak annyi a hatranya, hogy nem egyszerre latod a 400 (2x) vagy 800 (4x) blokkot, hanem 200-ankent, ja, es allatira kell rajuk vigyazni, konnyen torik a muanyagboritas, tehat nem dobalni!).
A Dreamcast nagyjabol a PS2-vel egyidoben jott ki (asszem elotte 1 evvel - 1998-ban), es -ha jol tudom- az iksz es a GC csak kicsivel kesobb (bar ebben nem vagyok biztos, ha erdekel valakit, utananezhet), szoval ebbol lehet saccolni, hogy kb. hol helyezkedik el a gep a rangletran (es meg annyit mondanek, hogy amiota megvan, sz*rok a GameCube-omra es a high-tech pc-mre, meg a tobbi gepemre... :)
Na, lassuk tovabb...
A dreamcast-hez 4 joyport van, ebbe pakolhatsz barmit, amit szeretnel, ajanlott 2 joy, eger, billentyuzet illetve 1 joy, 1 pisztoly, eger, billentyuzet, ha nagyon turbo stuffot akarsz, ami minden jatekra fel van keszitve, illetve lehet kormanyt is venni hozza. Az eger/billentyuzet jatek szempontjabol csak az FPS-ekhez kell (a Halflife nagyon jo lett DC-n!), illetve ha netezni akarsz rajta. A gepen amugy pont emiatt egy beepitett modem is van. Na, roviden ennyi...
Ja, es a jo jatekok... Nekem sincs sok, de amik nagyon bejottek:
Resident Evil: Code Veronica
Zombie Revenge (sokan szidjak, szerintem tuti... :)
SEGA Smash Pack (20 evnel idosebbeknek, akik nosztalgiazni akarnak egy kicsit)
Soul Calibur (a legszebb a sorozatbol, meg a 2. reszt is veri -legalabbis az ikszes verziot, a tobbit nem lattam meg)
Zero Gunner 2 (egy kis lovoldozos cucc, iszonyat brutalis grafikaval)
Mortal Kombat Gold (az MK4 uj karakterekkel, szebb grafikaval es animacioval)
Prince Of Persia - Arabian Nights
Ja, es Tom3 kerdezte, hogy jobb-e a PSX... Bleemcast-tel (PSX emu DC-re) a PSX jatekok egy resze profin megy (na jo, kb. 90%-kos az eredeti sebesseghez kepest, de akkor is...) pl: Tekken 3, Metal Gear Solid, hogy csak azokat emlitsem, amik nincsennek DC-re, es jok is...
Mas: ha valakinek van pisztolya elado DC-hez, irjon mail-t, [email protected] ... thx