• [NST]Cifu
    <i>Lényeg az, hogy az orosz állam meglévő fegyvereit nyilván pénzzé (kölcsönökké), támogatássá, előnyösebb szerződésekké, engedményekké akarja változtatni, mielőtt azok maguktól is megszűnnek fenyegetést jelenteni az elavulás vagy az amortizáció miatt.</i>

Dehát én is pont ezt írtam - az oroszok eröltetik jelenleg a fegyverzetleszerelési tárgyalásokat...

<i>Azért én a Tu-95-ösöket nem írnám le teljesen, ahogy az amerikai fél is elég aktívan használja a B-52-eseket... De ez már nagyon offtopic...</i>

A B-52-eseket azért felújították már párszor, meglehetősen fejlett kommunikációs és navigációs rendszerük van. A Tu-95-ösöknél (tehát az "alap" bombázó verziónál) ilyesmiről nem tudok, van rá egy tippem, hogy még mindig elektroncsöves rádiók vannak rajtuk...
    A fegyverzet terén pedig ég és föld a két gép, a B-52 féltucat fajta robotrepülőgépet, tucatnyi rakétát és félszáz fajta bombát vethet be, köztük a legmodernebbeket is. A Tu-95-ösre is készültek tervek (többek között hiperszónikus robotrepülőgépek hordozására), de a pénzügyi források hiánya miatt ezek csak tervek maradtak...