Combat Mission: Afrika Korps
  • Axon
    #12
    A téma koronázatlan királya. Ez nem az én véleményem, hanem ez a program (akarom mondani az előző 2 része) lett a kategória győztese.
    Talán körökre osztott, valósidőben játszódó II. világháborús stratégiaakciójáték-ként deffiniálható :-).
    Naszóval. Ami teljesen új az, hogy 3D-s az egész. Minden harcjármű körüljárható, forgatható, dönthető és aprólékosan kidolgozott. Mivel körökreosztott ezért van idő nézelődni. Fanatikusoknak már ezért megéri megnézni.
    Minden egységnek különféle parancsokat adhatsz ki, majd ha készvan elindítod az ütközetet és az egységek 1 percen át harcolnak. Ezután ismét parancsokat osztogathatsz és megint 1 perc harc. Azért ez a király, mivel ennek a proginak sikerült a legvalósághűbben lemodellezni egy korabeli ütközetet. Mivel az egységek egyszerre harcolnak, nem úgy mint egy rts-ben, ahol igazából mindig csak egyetlen- vagy egy kijelölt egységnek tudsz egyazon időben parancsot adni. Itt viszont az összesnek egyszerre. Természetesen nem mindegy, hogy egy tankot hol találsz el, milyen lőszerrel találod el, milyen tapasztalatú egység lő éppen rá, milyen ágyúval, milyen alsógatyában....
    Egyébként ez már a harmadik része a Combat Mission-nek.
    Ajánlom figyelmébe mindenkinek a 2. részt ahol magyar egységek (a teljes magyar fejlesztésű páncélos parkal, nimród rohamlöveg, toldi és turán harkocsik, csaba páncélautók) megtalálhatók és ami a lényeg. Talán egyedülálló a maga nemében, hogy az amerikában kiadott játékban a magyar egységek MAGYARUL!!! beszélnek (tehát magyar szinkronnal és nem magyar felírattal).
    Egyébként a játék nem egy pif-puf essünk neki játék, hanem egy belemerülős tervezgetős, igazi tábornokot kívánó játék, de ettöl függetlenül jól játszható.

    Talán nem voltam mindenre kiterjedő, de egy apró ismertetőnek megteszi.