• Lola.
    "Persze itt mo-n nem igaz amit peterke elmondott, de máshol az lehet."

Nem is amerikára és a gazdag nyugati országokra gondolt a ms-os pacák... Ázsiában 90%-os a lopott programok aránya.

"Jól menő cégek, ahol van akár 100 gép is, nem hiszem hogy úgy csinálnák ahogy te mondod."

Én személy szerint ismerek ilyet, és azt hiszem feltételezhetjük, hogy valószinűleg nem az az egyetlen. Ha mondjuk 60e-nek vesszük az office-t és persze minden más jogtiszta (ami nonsense, mert alig jogtiszta valami itt) akkor csak ez a cég 6 millio ft-ot lopott... (ami persze nem ilyen egyszerű, mert 100 gépnél már volume licensing van, de azért az arányok látszanak és hogy amiről a cikkben fent beszélnek az egy nagyon is létező probléma. De mint mondtam nem kimondottan a microsoft problémája, mert sokszáz céget érint.

Én azt sem hiszem, hogy akinek van pénze és már hozzájututt ingyen a program teljes funkcionalitásához az bemegy a boltba és "kidobja" a pénzért miközben semmi pluszt nem kap érte. Biztos, hogy van ilyen, de szerintem elhanyagolható. Akinek van pénze és hajlandó szoftverre költeni az ilyen esetben megveszi azt amit nem sikerült warezben megszereznie, vagy valami számára hasznos pluszt kap a vásárláskor (support, nyomtatott kézikönyv stb)