• ivjoe
    Egy kicsit összecsaptam, mert elégé siettettek, de csak leírtam.
    NA, a másik módszer az, hogy ugye kijelölöd a hátteret ugyan úgy, mit az előbb. MAjd kiadod a Select --> Inverse parancsot (kijelölés megfordítása). Ez a parancs azt csinálja, hogy ami eddig ki volt jelölve, az nem lesz, ami meg nem volt kijelölje, az ki lesz! Tehát, ha ezt megcsináltad, akkor ki van jelölve az előtér. MOst nyomsz egy Ctrl + J-t. Ezzel a paranccsal a kijelölt rész új rétegre került. Így jobban kezelhető! A háttér rétegét meg kitörlöd.

Az előzőnél elfelejtettem írni, hogy az egész műveletsor precízsége a kijelölésen múlik. Tehát a tolerance érték jó beállítása meghatározó. A kijelölésen lehet még finomítani a gyorsmaszkkal (Quick Mask) Az oldalsó eszköztáron van alul két gomb. Az egyikkel gyorsmaszkra váltasz, a másikkal visszatérsz a normál kijelöléses képernyőre. Érdemes még itt megemlíteni a Select --> Feather parancsot. Ez lágyítja a kijelölés széleit. Használata nagyban megkönnyíti a munkát, és szebb is lesz. Nem lesz csipkés a kijelölés. A te esetedben ez az érték legyen 1-2 pixel.