• FtranX
    #172
    "Itt van pl a klnikai halál állapota. Érdekes, hogy az emberek korra, nemre, vallási beállítottságtól függetlenül, mindannyian nagyon hasonló élményekről számolnak be.(már akik túlélik) Pedig a materialisták szerint ott csak sötétségnek (filmszakadásnak) kellene lennie. "

    A klinikai halálban nem feltételnül kell filmszakadásnak lennie. Ezek a jelenségek biológiailag nagyon is magyarázhatók. Valszeg azért számolnak be hasonló élményekről, mert az egyes emberek nagyon hasonlóan "működnek".
    Az agyhalálból pedig még senki sem jött vissza, hogy meséljen... :)

    "Ha minden látomást az agyban csak valami vegyi elváltozás idéz elő, akkor azt valahogyan reprodukálni lehetne.
    Igen, kellene valamilyen technológia, mely a látomásokat, álomképeket is rögzíteni tudja."

    A gondolatok olyan komplex folyamatok eredményei, amiknek a rögzítéséhre a mai technológia még finoman szólva is alkalmatlan.

    "De amikor már sokan számolnak be valamiről,a kutatóknak kutyakötelessége lenne utánajárnia. Persze könnyebb kijelenteni, hogy ezt csak az emberek kitalálják, mint érdemben foglalkozni a kérdéssel."

    Miért pont kutatóknak lenne kötelessége megvizsgálni? Mert ők értenek az adott területhez? Akkor meg valószínűleg oka van, ha valamit nem vizsgálnak érdemben. Még az asztrológiát is megvizsgálták, pedig az aztán tényleg hülyeségnek hangzik. (és az is)
    Egyébként is, semmi sem akadályozza meg, hogy te légy a kutató és te vizsgáld meg a jelenséget.

    "Aki ennek ellenére is megpróbál kutatni, azt a tudományos világ rögtön kigúnyolja ex kathedra kijelenti: nincs ott semmi, minek kutatsz ott ??"

    Úgy látom, még mindig nem sikerült elfelejteni ezt a badarságot.

    "Jó jó még kutatják stb.. (ha kutatják egyáltalán)"

    Javaslom, olvass el pár agykutatással foglalkozó írást. Meg fogsz lepődni, hogy már miket tudnak az agy működéséről.