• mrzool
    #88
    Azért Joelt MS-pártisággal vádolni... Na mindegy, ahogy gondolod.

    Te most vagy nem akarod megérteni amit mondok, vagy csak úgy teszel. Neked otthon sem ingyenes. Mert aki ingyenes szoftver fejleszt, annak is meg kell élnie, ergo dolgozik valahol. De mivel az ingyenes szoftver fejlesztése időbe telik és a programozás általában koncentrálást igényel, ezért TUTI, hogy a munkahelyén nem lesz 100%-os a teljesítménye (esetleg munkaidőben is a saját projektjével foglalkozik), mégis megkapja a munkabérét. És amit ott gyárt, az ezért drágább lesz, amiért akkor fizetsz, mikor megvásárlod. Vagy mikor az állam megvásárolja az adódból.

    Továbbmegyek: számos programozó marad állás és megrendelés nélkül, vagy kap nevetségesen alacsony fizetést, mert létezik 'ingyenes' alternatíva. Az ő munkanélküli segélyüket is te fizeted.

    A fejlesztőnek fizetnie kell az áramot, kajálnia kell, laknia valahol, ezzel szemben a készített szoftverért semmit sem kap. A mérleg így nincs egyensúlyban. A szabadszoftver káros a gazdaságra. Ne csak azt nézd, hogy ma nem kell érte fizetni, nézd a holnapot is.