• mrzool
    #102
    Nektek jó, nektek plusz profitot termel. De mi van azokkal, akik írták? Ők kaptak érte vmit? Vagy azokkal mi van, akik hasonló, ám fizetős terméket készítenek? Ők szépen csődbemennek. Azt mondom már nem tudom hanyadszorra, hogy ez egy kétszemélyes játék. És a gazdaságban a pénz nem keletkezik magától - amit nektek extraprofit, az valakinek hiányzik - nincs egyensúly.

    Itt most nem arról van szó, hogy tönkremegy az MS, mert én személy szerint inkább OpenOffice-t használok (és még van jópár szabadszoftver a gépemen).

    Vegyünk pl. egy webfejlesztőt. Van a piacon mindeféle összegányolt ingyenes portálrendszer. Jön az ügyfél, és elmondja, hogy mit szeretne. Kap egy reális árat (reális árról beszélek, nem azokról a gyerekekről, akik húgyért-szarért elvállnak mindent, aztán meg is lehet nézni a végtermék minőségét...). Erre kiakad a megrendelő, hogy hiszen hasonló van ingyenesen is, miért nem csak annak a néhány módosításnak az árát kéri tőle a fejlesztő? Ez csak egy példa, de érzed miről beszélek?