Majdnem teljesen egyetértek. Amiben nem, azt már leírtam ezelőtt. Mindenesetre szerintem a Linux napjainkban sokkal kényelmetlenebb és több megalkuvást kényszerít mind a fejlesztőkre, mind a használókra és ez a közeli jövőben nem is fog sokat változni, mert a mélyében vannak óriási hiányosságok és koncepciótlanságok. Persze lehet felhasználóbarátabbá tenni és így a használata már egész kellemes lehet, de ez a fejlesztők feladata, akiknek még sokáig nem lesz jó. Sajnos.
Az a baj, hogy a Linuxon érezni azt, hogy mindenki gondolt valamit, csinált valamit, aztán addig kalapálták a részeket, amíg már majdnem úgy néz ki, mintha együtt csinálták volna. Ezzel szemben a Windowst képzett szakemberek tervezték egységes koncepciók alapján. Persze a Linuxot is sok hozzáértő és okos ember fejleszti, de ők nem jövőképek, hanem szükségletek alapján dolgoznak és ezért van az az érzése az embernek, hogy minden csak folt hátán folt jelleggel van összerakva.
Félre ne értsd, ez nem leszólás volt, egyszerűen csak az én véleményem!
Viszont érdekelne, hogy szerinted mi lesz a Windows után, azaz mivé fog átalakulni. Van valami elképzelésed rá vagy csak érzed, hogy más lesz a jövő?