• CAD
    Es akko megtortenik, hogy a legnepszerubb disztribucio kemeny penzeket gombol le, es 5 ev mulva megjelenik az elso ingyenes operacios rendszer komplex valtozata, es akkor eloszor az egyetemi szerverek, majd a desktop piacon is szepen lassan atveszi a vezetest... stb.stb, ismeros?

Elvonatkoztatva a szenzaciohajhasz ciktol, csak egy alltalanos elv, amelyet meg soha nem sikerult senkinek felboritania:

Aki kis kozgazdasagot is tanult, az belathatja, hogy ingyen semmi sincs, semmi, foleg jo dolgok (ha mashogy nem alternativ koltsegkent jelentkeznek, amelyeket lehet, hogy fel sem ismertek pedig leteznek) - vagy ha letezik is, csak keresz eletu lehet, pont a mai vilag jellegebol adodoan.

"A játékok komoly százalékát már most is linuxon fejlesztik, csak windows-ra adják ki, mert terjesztésileg ez a legjobb.De pl: az ut2003 már alapból rendlekezik linux installerrel, és ha jól tudom a doom3 is követni fogja a példáját.Az ID-s játékok gyakorlatilag a q3 óta linuxon készülnek, az engine dettó ott született.Nem hinném, hogy komoly fennakadást jelentene egy játékot már rendszerre is portolni"

Ezt azert nehezen hiszem, hisz sztem szamos oprendszer fuggo szolgaltatast, modult tartalmaznak, melyeket kicsit nehezkess lenne egy linux kornyezetben tesztelni (ertem ezalatt mar a leforditast is, leven linux nem rendelkezeik windowsos librarykkel). Az meg kicsit nehezen hiheto, hogy minden forditas utan kulon wines gepeken letesztelni, mert akkor nem ertem a linuxbol fakado elonyoket jelen esetben.

"Ez azért erős túlzás amit írtál, hisz a Linux nem arról szól, hogy kattingass ide, vagy oda, hanem igenis utána kell olvasni, tisztában kell lenned a saját rendszereddel." - latod, pont errol van szo, pontezert hulyeseg, hogy egy win uzemeltetese dragabb, mert amit a vasarlason 30 ezer forintot beinvesztalsz, az a linuxon a telepittetes, konfiguralas, fentartasban felugorhatnak magasabbra is, persze ha nem ertesz hozza, egy ember pedig nem linux tudassal szuletik.

"mert azt már végképp nevetségesnek tartom, hogy Admin jogokkal rendelkezve sem lőhetek ki olyan programokat, amik nekem tetszenek, s nekem mondja meg a gép én mit csináljak..." - pedig ki tudod loni, csak erteni kellene hozza. Amugy sok ertelme van am kernelpanikig killelgetni processeket... vagy serviceokat.