• Relax
    #71
    "az emberiség sosem lesz és sosem volt összetartó. Mindenki lexarja a másikat
    ez nem is baj, ez az evolució alapelve"

    Az evolucio alapelve a kenyszeru valtozasbol fakado alkalmazkodas. Amit te mondasz maximum a fatalizmus alapelve lehet. Persze nem allitom hogy nem igy van, de azt el kell fogadni hogy ez csak egy allomas, talan egy kihagyhatatlan lepcso.

    Mindig mosolygok mikor latom hogy az ilyen techno hirek mint ez, milyen turelmetlen erzelmeket valtanak ki ebbol az eppen felnott generaciobol. Mindenki urhajokon akar mar kozlekedni bolygok kozott es meg annak a gondolatatol is kirazza a hideg, hogy esetleg az o eleteben meg az urbe sem juthat el...
    Es ahogy a mindenki lexarja a masikat magatartas egy allapota az evolucionak, ugyan ugy ez az egyre hatarozottabban jelenlevo gondolkodas, vagy is mind jobban azza valik.
    Meggyozodesem, hogy a vilagur ugyan azt a szerepet tolti be a fejlodes soran, mint annak idejen az ocean, mintegy akadaly, aminek a lekuzdesehez az evolucio hatasara folyamatosan valtozo kollektiv tudatnak tul kell jutni egy kritikus szinten. Ki tudja... talan a vilagur eseteben ez a szint pont az hogy mar senki se akarja lexarni a masikat.