Milyen konzolt érdemes venni egy pc mellé, játékra, filmhez, zenéhez?
  • Anubys
    Attól függ, mit szeretsz... :)

Ha képes vagy lemondani az ultra high tech grafikáról a játékmenet miatt, vagy csak simán horror fanatikus vagy (mint pl én), akkor Wii. A jelenlegi generáció legjobb horrorjai (zola kihagyta a Cursed Mountain-t, ami nálam klasszikus kategória lett) mellett nagyon sok party játék (asszonnyal Boom Blox a kedvencünk), és nem kevés light gun cucc (egy Hand Cannon-nal egy-az-egyben hozza a régi játéktermi lövöldözős játékok hangulatát - House of the Dead Overkill, Dead Space Ex, stb). Viszont alapból nem tudsz lejátszani vele filmet vagy zenét.

Ha tényleges next gen cucc kell, akkor 2 lehetőséged van, ps3 vagy xbox360.

PS3: Ingyenes multiplayer és online szolgáltatások, de sajnos nem annyira fejledt az online támogatás, mint boxon. Hardwer szinten a legerősebb, biztos, hogy az xbox generációváltását is átvészeli, sokkal megbízhatóbb (bár a slimről még nem tudok ilyet mondani, túl új), bár alapból drágább, de ha egy ugyanolyan felszereltségű xbox-ot akarsz venni, akkor nagyjából ugyanott vagy árban.
    Warez lehetőség egyelőre nincs rá, de olcsón (akár 2000 Ft-tól) tudsz venni használt játékokat, de akár bontatlanokat is a bolti ár feléért ismert aukciós oldalakon. Alap laptop vincsit tudsz belerakni, így ezt jóval olcsóbban meg tudod úszni, mint xbox 360 esetén.
    Sajnos elég kevés cím van rá box-hoz képest, de szinte csak a maga műfajában minőségi játékok, meg persze egy rakás multiplatform. Ajánlott exkluzív cuccok: Siren, Uncharted 1-2, Killzone 2, Infamous, Demon Souls.

Xbox 360: Az elődjének éles ellentéte, silány konstrukció, de rengeteg játékkal, profi, de fizetős online szolgáltatás (nem tudom pontosan, de éves szinten kb. 10k az előfizetés, egy box-os majd pontosít).
    Warez létezik rá, de ilyen esetben ugrik a garancia + esélyed van arra, hogy letiltja a gépet az online rendszerről. A garancia 3 éves, ha bármi bajod van a géppel (leggyakoribb a túlmelegedés, érdemes úgy tárolni, hogy nincs körülötte semmi az égadta világon), akkor az MS becseréli, ha nem hekkelt.
    Ajánlott játékok: Halo sorozat, Bikini Zombie Squad (igen, szerintem jó! :p ), Fable II, meg, ha v;gre kij0n a Killer Instinct 3, akkor majd én is veszek egy boxot. Esetleg egy box tulaj még mondhatna jó exkuzív címeket.

Nekem a jelenlegi generációból Wii és PS3 van, egyiket sem bántam meg.