Jézus vs Isten
-
Kútágas #773 Tisztelgésül pár gondolat, melyek Szepes Mária A fény evangéliuma című művét olvasva jutottak eszembe: Messiás nemzetségről szólnak a könyvben említett bizonyos részek? Szerintem is, igen arról, a könyvben említett részekből kiemelve saját értelmezésben a következőképpen: "lépett létbe a 12 megváltó" ill. "Idejüket, periódusaikat megrövidítettem, ezért a misztériumot befogadó és fényhordozó lelkek tökéletes száma hamarabb letelik." valamint "Megváltó, felfoghatatlan az, aki a harmadik sík misztériumát legbelül megtalálta." Jelentheti ez azt, hogy 12 különböző emberről (lélekről) van szó, akikben leszületik az égi fény újra és újra? Szerintem is igen. Nem Jézus születik le ismételten, hanem ő csak egy az "azonosak" közül. Részleteket is közöl a szöveg (Jézus) róluk:"iker megváltók, vagyis a három Ámen" (Jelentése szerintem: harmadik leszületésnél ikrek születtek, így a harmadik leszületésnél valójában négy emberről, négy megváltóról beszélhetünk az Ámen napként, fényként is értelmezhető) "öt Fa és a hét Ámen" (Jelentése szerintem: az öt Fa öt emberöltőnyi időt jelölhet, az "életfa" szimbólumként, sajnos a szövegrészletből nem derült ki számomra, hogy öt emberöltőnyi idő múlva lehet a jelentése, vagy, hogy öt emberöltőnyi idő alatt történt a következő hét leszületés) " a keverék, amely megtisztíttatik végül" (ez a mondat pedig időrendben a 12-ik leszületésre vonatkozik, lásd a fentiekben elsorolt 4+7=11). A lépett létbe múlt időben van, máshol pedig például ahol azt említi, hogy a fény hordozó lelkek (Messiások) tökéletes száma (12) hamarabb letelik jelen, talán részben jövő időre utal. Ő lenne a tizenkettedik, vagy kezdődik elölről a leszületések sora? Sajnos nem állt módomban a teljes kódex-szövegeket elolvasnom, így számtalan kérdés is megfogalmazódott bennem.