HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
"Na ezekhez a hibakódokhoz nem értek, de abból amit írtál, nem sok jót vettem ki."
Ha egy webszerveren egy állomány nem érhető el (mert például törölték, agy egyáltalán nem töltötték fel, vagy nem létező állományra hivatkozunk), akkor a webszerver 404-es (Not found vagyis nem található) hibakódot ad vissza - mint például itt.
Ha viszont egy webszerveren egy adott könyvtár kilistázása (mi van abban a könyvtárban) tiltott - mint például itt - vagy egy adott állományhoz tiltva van a hozzáférés, akkor a 403-as hibakódot adja vissza.
Ezért furcsálltam, hogy a #8577-es hozzászólásodban említett oldalon, ha egy nem létező állományt kérek le, a 404-es hibakód helyett hibásan 403-at ad vissza.
Ugyanezt a 403-as hibakódot adják vissza a képek is - mint az a Firefoxhoz készült Firebug nevű fejlesztői-segédprogramban is látszik.
Ezért kérdeztem, hogy mi van a jogosultságokkal, mert ha nincs megfelelő jogosultság megadva az FTP-tárhelyen a képnek, akkor a webszerver nem fér hozzá, és visszaadhat ilyesmi hibakódot.