HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • j0nNyKa
    Sziasztok.
    Probléma a következő: Ismerős teljesen hülye htmlhez, megkért, hogy álltsak össze neki egy weblapot, aminek lényegében egy táblázat a tartalma. A lényeg az, hogy ő ezt egyszerűen tudja később magától frissítgetni, ugye html tudás nélkül. Elég egyszerűen oldottam meg, csináltam egy egyszerű designt, aztán egyszerűen php include-dal beincludoltam egy .htm filet. Ez a htm file úgy jön létre, hogy ő excelben megnyitja a táblázatát, módosítja, elmenti, majd elmenti weblapként is. A dolog szuperül működik is. A gond ott van, hogy most szeretne +1 oszlopot a táblázatába, amiben 1-1 link mutat 1-1 képre, amiket ő mindenképp popupban szeretne, hogy megnyíljanak. Erre a target="_blank" egyrészt nem is túl elegáns, másrészt excelben szerintem nem is megvalósítható. Javascriptben megírtam ugyan a popup scriptet, de az excellel sehogy sem tudom összehozni.
    Kérdés: Szerintetek milyen módszert válasszak a popup megoldására? A lényeg persze ennél is az, hogy neki max. 1 bizonyos kódot kelljen beillesztgetnie, amiben csak a kép elérési útját kelljen átírnia. Ez a maximum szakértelme ugyanis. :)
    Választ előre is köszi