HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Dj Faustus #5296
    Én nem javaslom azt a könyvet.
    A webszerkesztést (a HTML nyelvet) - ha tényleg érteni akarod, nemcsak egy oldalacskát akarsz készíteni (ha csak egy kis oldalacskát akarsz összerakni, akkor arra ott az NVU - ingyenes, magyarnyelvű program - kb. úgy kell használni mint egy szövegszerkesztőt) - nem egy program megtanulásával ajánlatos elsajátítani (mint általában a programozási nyelveket is, bár a HTML leíró nyelv).
    Egy (programozási-/leíró-) nyelvet pedig leginkább gyakorlással érdemes megtanulni, megnézni melyik "parancs"/"elem" mire szolgál, milyen logikai sorrendben kell használni.

Én anno ezt a könyvet forgattam[/url], most kizárólag netes forrásokat használok.

Amit ajánlok - ha komolyan bele akarsz vágni:
    1. Tanulj meg angolul. Legalább olyan szinten, hogy el tudd olvasni a szakirodalmakat (ugyanis a profibb szakirodalmak angol nyelvűek).
    2. A sorrend: (X)HTML -> CSS -> Javascript -> PHP/ASP/JSP/Perl/CFML (e 5 közül az első az elterjedt). Tehát elkezded a (X)HTML-t, majd amikor már tudod mi mire való, elkezded a CSS-sel formázni az oldalt, majd ha már abban is járatos vagy valamelyest, kiegészítheted Javascripttel és szerveroldali nyelvvel (PHP/ASP/...) a tudásod.
    3. Próbálj törekedni az önállóságra. Rengeteg leírás található a neten, csak kicsit olvasni kell ;)
    Itt nézd a #7, #8, #9 hozzászólásom.