HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
Dj Faustus!
Egy másik topicban olvastam tőled egy gondolatot, amit szeretném, ha itt jobban kifejtenél (ott nem akartam offtopic-olni, ide meg amúgy is illik valamennyire).
Én nem vagyok ugyan webdesigner, de ha saját oldalt akarnék csinálni, akkor már legyen minőségi, ezért kíváncsi lennék, hogy az alábbi gondolatodban mi, mit is takar, ill. miért probléma az alkalmazása:
"Ez a helyzet a webbel is. Rengeteg "webdesign" cég létezik, de sajnos kevés nyújt valóban igényes (valid, modern, táblázatmentes, akadálymentes, sablonoktól és giccsektől tartózkodó, keresőoptimalizált,...) szolgáltatást."
Szóval:
- mi az, hogy valid? Miér jó az hogy egy oldal valid? Milyen a nem valid oldal?
- mit lehet modernnek tekinteni? Ez a design, vagy a megvalósításra értendő?
- miért jó, ha táblázatmentes? Eddig a frame-től óvtak (nekem nem is tetszett az soha, de ez a táblázatmentes már érdekesnek tűnik)
- akadálymentes?
- sablonoktól és giccsektől tartózkodó (ha ez pl. olyat takar, hogy kiírja hány óra van, milyen névnap, akkor értem - magam nem szeretem az ilyet; vagy tök felesleges animáció-hegyek (gif/flash mind1), ha nem akkor te pl. mit tekintesz sablonnak és giccsnek egy weboldalon?
- keresőoptimalizált. Ezt asszem értem, de hátha bővebben ki tudod fejteni, hogy itt milyen hibák vannak (amikre magamtól nem jönnék rá esetleg).
- ...stb.?
A válaszért előre is kösz!