HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
így néz ki a forum rész:
<title>THAW FORUM</title>
<script type="text/javascript" src="scripts.js">
</script></head>
<body onload="iFrameHeight()">
</body>
</html>
<div id="centercol">
<iframe src="http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=thamericanwasteland" id="tartalom" name="tartalom" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
</div>
ez pedig a html fájl melletti mappában, a scripts.js -ben
(ezt már onnan másoltam ki de végülis ugyan az)
function iFrameHeight() {
if(document.getElementById && !(document.all)) {
h = document.getElementById('tartalom').contentDocument.body.scrollHeight;
document.getElementById('tartalom').style.height = h+10;
document.getElementById('centercol').style.height = h+10;
}
else if(document.all) {
h = document.frames('tartalom').document.body.scrollHeight;
document.all.tartalom.style.height = h+10;
document.getElementById('tartalom').style.height = h+10;
document.getElementById('centercol').style.height = h+10;
}
}
Megnyitom a forumot, de nem jó, kilóg a frame-ből a forum és görgetni kell (és nagyon kicsi lesz így a forum). Bár ez elvielg csak a magasságot adja meg, a szélességet megkéne adnom valahogy.
Az a baj, hogy nem tanultam meg teljesen html-t szerkeszteni ,csak úgy elkezdtem, kipróbáltam a macromedia-t, és utána elején beleéreztem. Aztán utána néztem kódokat és próbálgattam, és így jutottam el idáig :D
Télen megtanultam a frame-ket nagy nehezen (bár csak a rendszert, fejből nem tudnák leírni jól egy frame kódot, bár dreamweaver adja a tanácsokat.
De ez a js már kicsit soknak tűnik, nem látom már át, biztos valami egyszerű hibát vétek szokásom szerint :/
Tegnap például majdnem 40 percig bajlódtam egy teljesen egyszerű kép betételével. Gépen bejött, és ugyan az a mappa is volt mint ahogy neten feltöltötem, mégse jött be. Kiderült hogy az volt a probléma hogy fordított \ jelet írtam... :)