En anno rendeltem mp3 discmant usabol, de a rendelest nem en tolottem ki hanem egy kintlevo haverom, es o is adta fel mint mezei postai csomag. Emiatt aztan a vamon se tunt fel, pedig ra volt irva mi van benne meg az erteke is de se vamot, se afat se semmit nem kellett fizezni, a posta meg kihozta.
Akkoriban ugy mukodott, hogy megneztek mekkora erteku lehet, ha X osszeget elert akkor vamoltak meg afaztattak, alatta meg nem ha csak kis tetelrol volt szo.
Viszont az arfolyamvaltozasok miatt ez az "ertek" foritba atszamolva allandoan valtozott. Ezert elofordulhatott, hogyha rossz passzban volt a forint akkor hoztam volna be a cuccost bizony elvamoljak+afaztatjak is mikozben a kinti erteke semmit nem valtozott...
Ez most konkretan nem vonatkozik erre az eus behozatalra csak acembe jutott...
A vamot ugyan eltoroltek, de mi van az afaval?
Pl az autoknal abban az orszagban kell megfizetni ahol forgalomba helyezik. (ezert szopas pl az uj auto behozatal, mert nalunk magasabb az adoja...)
Egyeb cuccoknal pl (fenykepezo gep)az afat vissza lehetett igenyleni a hataron csak megfeleo papirokra volt szukseg.
Viszont ezutan nemtom, hogy lesz ez - minden ugy megy at a hataraon, hogy meg se nezik?